De Magoi (originele) rode filtermat.

Waarom meer betalen dan nodig is. Op dit moment worden er belachelijke prijzen neergeteld voor filtermatten zoals bijvoorbeeld voor rode of blauwe filtermatten. Terwijl een filtermat niets anders is dan een hoeveelheid vezels die samengebonden zijn. Waarom zijn er dan zulke grote prijsverschillen? Simpel, hoe hoger het verkoopbedrag, hoe groter de winst. En hier verschillen we van onze concurrenten. Waarom? Wij verkopen een goede degelijke filtermat voor een normale prijs.  De magoi rode filtermat.

,,Daarom is goedkoop niet altijd duurkoop. Waarom meer betalen?''

De magoi filtermat is een mat waarbij we niet beweren dat de doorstroming meer dan 90 procent is en de dichtheid en oppervlakte per m3 groter dan welke andere filtermat ook. Nee, onze filtermat heeft een ideale verhouding tussen dichtheid en doorstroming. Dit is belangrijk voor de mate waarin een filtermat zal vervuilen en de hoeveelheid vijverwater die langs de bacteriën kan stromen.

Belangrijk: is de dichtheid te groot dan zal uw filtermat verstopt raken en zullen anaerobe bacteriën de overhand krijgen. Uw filter wordt een bron van bacteriën die bijvoorbeeld gatenziekte ofwel aeromonas kunnen veroorzaken.

Immers, een mat met een doorstromingspercentage van ver boven de 90 en een maximale dichtheid van meer dan 500 m2 per m3 filtermateriaal bestaat niet. Simpel, hoe groter de dichtheid hoe meer weerstand het doorstromende vijverwater ondervindt. (Vooral als de mat enigzins vervuild is)

Men wil zo veel mogelijk vezels per m3 filtermateriaal zodat er een zo groot mogelijke huisvesting van bacteriën kan ontstaan. Maar de juiste verhouding tussen doorstroming en dichtheid is veel belangrijker. Een filtermat heeft u voor de omzetting van schadelijke (opgeloste) stoffen middels bacteriën, dus niet voor het tegenhouden van bestanddelen zoals; alg, ontlasting, bladeren en andere zwevende delen in uw vijverwater.

Erg belangrijk! Vraag dus altijd om een testrapport of iets dergelijks. Aanrader: Koop zonder testrapport/certificaat geen rode filtermat.

Ons testrapport vind u hier: testrapport

Na vele jaren kunnen filtermatten verzadigd raken door aangekoekte afgestorven bacterie resten, afvalstoffen in het vijverwater, slib etc. Ons verkoopbedrag van de magoi rode filtermat zal u er dan niet van weerhouden om de matten te vervangen. Jarenlang verzadigde filtermatten behouden vanwege de veel te hoge aanschafwaarde is gevaarlijk voor uw visbestand.

Onze rode filtermat in het kort:

- Goedkoop en dus betaalbaar.

- Juiste verhouding tussen doorstroming en bacterieoppervlakte.

- Levensduur ca. 4 tot 5 jaar.

- Wordt al meer dan 16 jaar verkocht in de vijverbranche. Zie testrapport.

- Let op! Originele afmetingen  2 x 1 meter. De mat is 5 centimeter dik. (eventueel op maat gemaakt 1x1 meter) Andere afmetingen zijn geen magoi rode filtermatten. Let hierop!


Nogmaals, neem geen risico en neem onze rode filtermat. Een eerlijke mat voor een eerlijke prijs.


close-up van een magoi rode filtermat.

Zoals u kunt zien bevat onze mat veel vezels per m3. Meer dan voldoende en toch een perfecte doorstroming. De juiste verhouding is erg belangrijk.Veerbaarheid magoi filtermat.

De Magoi filtermat is tot ca. 1 cm. indrukbaar. Zorg ervoor dat u alleen de echte originele filtermat koopt.

(dikte van de mat is 5 centimeter)De magoi filtermat is met een stanley mes makkelijk op maat te maken.